Världens barn arrangerar utställning med fokus på barns rättigheter
Sv
Världens barn arrangerar utställning med fokus på barns rättigheter

Key Solutions stödjer den nationella utställningen för Världens barn som har syftet att rikta ljus på barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Kampanjen och insamlingen för Världens barn når sin kulmen med utställningen under vecka 39–40 och tv-galan som direktsänds på SVT1 fredagen den 7 oktober.

För Key Solutions är det en självklarhet att bidra till insamlingen:
– Ingen kan göra allt men alla kan göra något och med tanke på den rådande situationen i världen är det viktigare än någonsin att stödja Världens barn. En bättre värld börjar med dig och mig, och vi på Key Solutions är stolta över att kunna vara med och göra skillnad i kampen för barns rättigheter, säger Karvan Guldstierna, Key Solutions.

Utställningen för Världens barn äger rum i Kungsträdgården i Stockholm, utanför Domkyrkan i Göteborg och på Gustav Adolfs torg i Malmö. I utställningen kan du ta del av barns situationer i olika länder och korta berättelser från projekt som möjliggörs genom Världens barn.

Till följd av bland annat coronapandemin och kriget i Ukraina har det enligt FN:s utvecklingsprogram skett en historisk tillbakagång i mänsklig utveckling. Fler barn har tvingats arbeta och ett stort antal människor befinner sig på flykt.

– Det är en viktig utställning som vi på Key Solutions varmt rekommenderar. Alla barn ska ha rätt att forma sin egen framtid, fortsätter Karvan.

Projekten som genomförs med stöd från Världens barn bidrar till att uppfylla FN:s barnkonvention och 13 av de 17 Globala målen – specifikt målen som rör hälsa, minskad fattigdom och god utbildning för alla.
Läs mer om kampanjen

Om Världens barn
Världens barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen och 14 biståndsorganisationer, Sveriges Radio P4, SVT och UR. Insamlingarna går till ett långsiktigt arbete för barns rättigheter på platser där dessa inte upprätthålls till följd av konflikter, pandemier och klimatförändringar. Årligen beviljar Radiohjälpen medel till ett fyrtiotal projekt i lika många länder, där fokus är att verka för barns framtid utifrån barns rättigheter.
Läs mer om hur du kan vara med och bidra

Om Key Care
Key Care är Key Solutions välgörenhetsstiftelse. Genom stiftelsen driver Key Solutions medarbetare och kunder olika välgörenhetsprojekt för att göra skillnad för människor runtom i världen och för vår planet.
Läs mer om Key Care

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Linnea Strand
Kommunikationsansvarig, Key Solutions
E-post: linnea@keysolutions.se

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!