Efter två år i Sverige – idag toppsäljare på Key Solutions

 Idag är Basel 25 år och de närmaste åren hoppas han kunna ta större ansvar inom företaget. Han har redan hunnit utbilda nya säljare och snart kommer han kunna titulera sig "senior utbildare", försäkrar försäljningschef Anton Sörkvist.

Idag är Basel 25 år och de närmaste åren hoppas han kunna ta större ansvar inom företaget. Han har redan hunnit utbilda nya säljare och snart kommer han kunna titulera sig ”senior utbildare”, försäkrar försäljningschef Anton Sörkvist.

 

Efter bara två år i Sverige är Basel en toppsäljare på företaget Key Solutions. Orsaken till hans snabba etablering som nyanländ stavas självstudier i svenska och en stark inre drivkraft.

 

– Jag bestämde mig tidigt för att lära mig svenska snabbt. I stället för att slösa tid på andra saker la jag runt sex till sju timmar per dag på att lära mig svenska via filmklipp på internet, säger Basel, som inte vill gå ut med sitt efternamn.

 

Efter att i februari 2016 fått permanent uppehållstillstånd lyckades han några månader senare få jobb på Key Solutions i Göteborg. Företaget har 160 anställda som säljer direkt till företag och privatpersoner, bland annat genom dörrknackning och evenemangsförsäljning. Basel har flera gånger betitlats ”månadens säljare”.

 

– Jobbet har varit väldigt viktigt för mig. I början fick jag hjälp att skaffa lägenhet, och jag lärde känna många nya arbetskamrater. Med min lön har jag kunnat skicka pengar till mina föräldrar. Genom att träffa kunder varje dag har jag dessutom utvecklat mitt språk mycket mer än vad jag skulle ha gjort i någon utbildning.

 

Men oavsett om man som nyanländ har universitetsutbildning eller inte, är Basels främsta råd att tidigt umgås med svenskspråkiga och att lära sig om det svenska samhället.
– Tyvärr har jag sett flera exempel på asylboenden där personer blivit deprimerade när de inte vetat vilket som är det första steget. Jag vet att det är tufft, men det finns möjligheter om man investerar mycket tid. Min mamma börjar ofta gråta i telefonen när jag berättar hur bra det går för mig i Sverige.

 

En som bidrog till att Basel anställdes är Anton Sörkvist, försäljningschef på Key Solutions. Att Basel hade bott i Sverige i mindre än ett år när han intervjuades var något som inte avskräckte.

 

– Föreställ dig att du tvingas lämna Sverige och att du hamnar i ett främmande land. Du får chansen att, trots dina begränsningar i språket, få ett jobb. Hur mycket skulle du inte då anstränga dig för att ge tillbaka? frågar Anton Sörkvist.

 

Han framhåller också att företag har ett stort ansvar att våga satsa på den outnyttjade kompetens som finns hos nyanlända.

 

– Jag tror att många företag ser utmaningen i språket och att personer kanske inte är ”färdiglärda” direkt när de kommer in. Jag skulle i stället vilja se det som en möjlighet. Med tanke på all den teknik som finns tillgänglig i dag så tror jag att språket löser sig – bara viljan finns där.

 

Källa: GP.se 

Key Solutions, återigen utsedda till en utav Europas bästa arbetsplatser

Varje år anordnar organisationen Great place to work två viktiga galor. Den första hålls i Sverige där Sveriges bästa arbetsplatser utses. Den andra hålls i olika städer i Europa där Europas bästa arbetsplatser koras. De allra främsta företagen från varje land blir inbjudna till Europa-galan för att vara med i rankingen om Europas bästa arbetsplatser.

 

Den 8 juni var Key Solutions, företaget som grundades 2008 i Västerås, på plats i Paris för att bli utsedda som en av Europas bästa arbetsplatser 2017 – för femte året i rad.

 

Det är riktigt roligt att varje år få denna utmärkelse och kvitto på att vi gör ett bra jobb och att våra medarbetare trivs hos oss. Priset går till alla våra medarbetare som är med och skapar en vardag i världsklass för sina kollegor, säger Karl Nizhad Sales Director på Key Solutions.

 

 

På listorna ser vi även företag som Mars, Microsoft, Hilti, H&M, SAS och Hilton. Hur kommer det sig att Key Solutions år efter år skapar dessa framgångar? 

 

Vi arbetar varje dag med att säkerställa att våra medarbetare har de bästa förutsättningarna för att kunna lyckas både professionellt som privat. Vi finns där för varandra och ser till att alltid jobba som ett vinnande lag där alla är lika viktiga i kedjan, säger Anton Sörkvist Sales Manager på Key Solutions. 

 

Om årets lista
Utmärkelsen Europas Bästa Arbetsplatser delas ut till organisationer i fyra kategorier: Organisationer under 50, små och medelstora organisationer (50-500), stora organisationer (500+) och multinationella organisationer. Key Solutions ligger för femte året i rad på topp 10 som Europas bästa arbetsplatser i kategorin små och medelstora företag (upp till 500 anställda). Här kan ni läsa mer om listan till Europas bästa arbetsplatser >>Om utvärderingen
Great Place to Work Institute grundades i USA 1983 och de bästa arbetsplatserna har listats i Sverige och Europa i 15 år. Listorna över Europas Bästa Arbetsplatser baseras främst på en standardiserad medarbetarenkät där organisationens medarbetare får ta ställning till 61 påståenden om sin arbetsplats. Utöver detta vägs även en utvärdering av organisationens arbetsgivarerbjudande in i resultatet.Om Great Place to Work® Institute
Great Place to Work® Institute är ett internationellt organisationsutvecklingsföretag som grundades i USA 1983. Företaget arbetar med att utveckla arbetsplatser och organisationer, är verksamma i 50 länder i hela världen och har cirka 450 anställda.

Rekordår för svenska företag på Europalistan

 

Många svenska företag i toppen av EUROPAS Bästa Arbetsplatser 2017

 

Den 8 juni samlades europeiska företagsledare och experter för att kora Europas Bästa Arbetsplatser 2017. Totalt 2 340 företag med 1.5 miljoner medarbetare har deltagit i Europas största arbetsplatsstudie som genomförs av konsultbolaget Great Place to Work.

Svenska företag fortsätter att briljera och hela 18 stycken kvalar in på den europeiska listan där de 125 bästa arbetsplatserna i Europa listas. Det svenska IT-tjänsteföretaget Cygni toppar för tredje gången listan över små och medelstora organisationer (50-500 medarbetare). Under torsdagskvällen mottogs utmärkelsen av Cygnis VD Jon Persson under pompa och ståt på den europeiska galan i Paris.

 

Studien visar att den centrala drivkraften för ett företags konkurrenskraft är medarbetarens personliga upplevelse av tillit i relationen till sin chef och sina kollegor vilket i sin tur skapar en högre grad av engagemang i arbetet. Ett nyckeltema för organisationer som skapar en högre grad av engagemang är att det finns en tydlig strategiskt plan på plats för att driva insatsen. Här är ledarskapet en central ingrediens. Speciellt ledare som lyssnar på medarbetare, har en öppen dialog och som gör medarbetare delaktiga i beslutsfattandet lyckas bättre än andra. Detta bidrar till en organisation som har en högre grad av effektivitet och innovation och i förlängningen därmed bättre affärsresultat. En annan viktig aspekt av ledarskap som framgår av studien handlar om etik och rättvisa som till exempel konsekvens mellan ord och handling och likvärdig behandling av medarbetare.

 

”Sverige utmärker sig på listan över Europas bästa arbetsplatser. Som en liten nation i det europeiska sammanhanget är det fantastiskt att se 18 bolag i toppen. Sverige har en lång tradition av tillitsfrämjande ledarskap och lyckas därför bättre än många andra länder att skapa delaktighet och involvering på sina arbetsplatser.” säger Maria Grudén, VD för Great Place to Work® i Sverige”

 

 

 

De svenska företagens placeringar på bland Europas Bästa Arbetsplatser 2017
Kategori Små & Medelstora (50-500 anställda):
– Cygni (1)
– Key Solutions AB (6)
– Bostads AB Mimer (15)
– Centiro Solutions (22)
– Iterio (23)
– Frontit (30)
– JSC IT-Partner (31)
– Findwise (39)
– Navigio (40)
– Forsen (42)

 

The full list is available at:
http://www.greatplacetowork.se/baesta-arbetsplatser/europas-baesta-arbetsplatser

Våga göra annorlunda!

– Det spelar ingen roll vad du har för bakgrund eller erfarenhet, det viktigaste är att de får ett bra första intryck av dig som person, säger Basel om erfarenheterna av sin första arbetsintervju i Sverige.

Key Solutions rekryteringsprocess ser lite annorlunda ut än många andra svenska företag. De fokuserar på kandidatens personlighet, glädje och ambitioner, istället för ett traditionellt CV och bakgrund.

 

Att vidga vyerna vid CV-läsningen gynnar inte bara Key Solutions och kandidaterna utan hela samhället. Att erbjuda jobb till de som inte har det bästa CV:t skapar möjligheter för individer som lätt hamnar utanför i samhället.

 

Det handlar inte om vart man kommer ifrån, utan vart man vill. Man behöver inte ha perfekt svenska eller bakgrund för att jobba hos oss. Vi söker de med rätt värderingar, ambitioner och viljan att komma långt i livet, resten lär man sig hos oss!  Säger Anton Sörkvist, Sales Manager på Key Solutions.

 

En av Key Solutions supertalanger Basel hade bott i Sverige i 8 månader när han kom in på sin första intervju. Han hade inte perfekt svenska eller jobbat som säljare tidigare, men han hade drivet och viljan att komma långt.

 

Det spelar ingen roll vad du har för bakgrund eller erfarenhet, det viktigaste är att de får ett bra första intryck av dig som person. De vill känna att du kan göra skillnad. säger Basel till tidningen Metrojobb när de hälsar på kontoret i Göteborg.

 

Jag kommer ihåg när jag träffade Basel för första gången, han var otroligt inspirerande. Och jag kan med handen på hjärtat säga att han är en utav de finaste och mest inspirerande människorna jag har mött i mitt liv. Han är ett tydligt exemplet på att allt är möjligt bara man har vilja och rätt attityd. Det finaste med att arbeta med rekrytering hos Key Solutions är att vi ser potentialen. Vi såg potentialen i Basel, vi såg vart han ville komma, inte var han var någonstans. Säger Caroline Sjögren, Talangscout på Key Solutions.

 

Nu är Basel en av Key Solutions bästa säljare och har vunnit flera priser och resor inom bolaget.

Läs mer om vår nytänkande rekrytering här.

 

Det handlar om hur mycket du vill investera. På den här korta tiden har jag utvecklats mycket, både privat och i arbetslivet. Jag jobbar hårt och är lojal mot jobbet. Det bästa med jobbet är allt stöd och utveckling företaget har gett mig. Varje dag får jag utvecklas med människor som gör mig bättre och starkare i det svenska samhället. De är som en andra familj.

 

Gå in här för att läsa hela artikeln i Metrojobb.se