Key Care - Key Solutions
Sv
Vi tror på en föränderlig värld
Ingen kan göra allt - men alla kan göra något. En bättre värld börjar med dig och mig.
Några av våra Key Care-projekt

Vi driver en intern välgörenhetsstiftelse, Key Care, där våra kunder och vi driver projekt som är avsedda att göra skillnad för vår planet.

Vi bidrar stolt till befintliga organisationer och startar många projekt på egen hand. Tillsammans har vi finansierat nästan en halv miljon kronor till olika välgörenhetsprojekt.

 • BARNCANCERFONDEN
  BARNCANCERFONDEN

  Barncancerfondens ändamål är att samla in medel för att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn och att arbeta för en bättre vård- och livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer. De bekämpar barncancer och ser till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver.

  Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag, och får inga bidrag från vare sig stat, kommun eller landsting. Sedan starten 1982 har Barncancerfonden bidragit till forskningen inom barncancer med drygt en miljard kronor.

  Key Care utökar sitt ideella engagemang genom ett samarbete med Västerås mot cancern tillsammans med NHL-stjärnan Mikael Backlund. Mikael Backlund med ursprung i Västerås spelar idag centerforward för NHL-laget Calgary Flames och har valt att under sin semester engagera sig ideellt för att hjälpa Barncancerfonden i Sverige samla in pengar.

  Våra fantastiska medarbetare har under flera år tränat tillsammans för att springa Göteborgsvarvet till förmån för Barncancerfonden. Vi har också deltagit i Ride of Hope med en egen cyklist. Våra hjältar visar åter och åter igen att ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Starkt jobbat!

 • BLODOMLOPPET
  BLODOMLOPPET

  Blodomloppet startade 1993 i Stockholm och Göteborg men finns i dag på 14 orter runt om i landet. Det är ett lopp till förmån för blodgivning där alla kan vara med på sina egna villkor, man väljer själv om man vill springa, jogga eller promenera och man kan delta som lag eller ensam. Att vara blodgivare är att rädda livet på en annan människa.

  Varje dag behöver någon blod för att överleva. Blod är en färskvara som inte kan framställas på konstgjord väg, utan endast ges från människa till människa. Att vara blodgivare är att rädda liv.

  Key Solutions har infört det som en gemensam aktivitet, för de medarbetare som kan och vill, att regelbundet lämna blod. Att ge blod är ett enkelt sätt att göra något som är avgörande för andra människors överlevnad. Vi vill uppmana dig som har möjlighet att uppsöka närmsta blodcentral och testa dig som blodgivare du med. En bättre värld börjar med oss alla! Bli blodgivare

  Key Solutions ställer upp med lag i Blodomloppet varje år och här är några bilder från årets lopp i Stockholm som blev fantastiskt lyckat för våra hjältar.

 • CHILDHOOD
  CHILDHOOD

  Barn som känner sig trygga och älskade växer upp till starka och ansvarsfulla människor. World Childhood Foundation vill att alla barn ska få den möjligheten och jobbar därför för de barn som ofta glöms bort; gatubarn, barn i samhällets vård, barn utsatta för övergrepp och familjer i riskzonen.

  Childhood har inte någon egen personal på fältet utan utvärderar, bedömer och stödjer projektförslag från andra organisationer. Det är en liten flexibel organisation som gärna ger stöd till nya, oprövade metoder. Idag stödjer Childhood runt 100 projekt i ett flertal länder, bland annat Brasilien, Kina, Ryssland, Sverige, Sydafrika, Thailand, Tyskland, Ukraina och USA. Childhoods svenska verksamhet finansieras till största delen av företag och privata stiftelser, alla insatser, stora som små, behövs i arbetet för barnen.

 • GIVING PEOPLE
  GIVING PEOPLE

  Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomiska utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige.

  Målgruppen är de i Sverige 232 000 barn som lever i fattigdom och de barnfamiljer som är på väg in i fattigdom och lever på marginalerna. Organisationen kan fånga upp de familjer som behöver kortsiktig hjälp för att klara sig ur en svår situation och bryta något som på sikt kunde blivit en permanent fattigdom. För de barnfamiljer som lever i fattigdom kan Giving People ge hjälp som på sikt innebär en väg ur fattigdom.

  Sedan starten i september 2013 har Giving People förmedlat ett stort antal matkassar, kläder och hygienartiklar till barnfamiljer över hela Sverige.

 • GÖTEBORGSVARVET
  GÖTEBORGSVARVET

  GöteborgsVarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen.

  Cirka 4000 funktionärer är engagerade via friidrottsföreningarna i distriktet, men även idrottsföreningar från många andra idrotter är delaktiga i genomförandet. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus.

 • RÖDA KORSET
  RÖDA KORSET

  Key Solutions blev mycket stolta då en medarbetare kom med förslaget att starta en insamlingskampanj inom företaget för att hjälpa de drabbade i Filippinerna efter tyfonen Haiyan. Kampanjen drogs igång och tillsammans bidrog medarbetarna med 10 000 kr.

  Detta ser vi som ett bevis på att den inställning vi har och vill sprida genom Key Care som handlar om att alla kan hjälpa till och tillsammans göra skillnad delas av våra medarbetare. Vi kände enorm stolthet över engagemanget, vi vill gärna att våra medarbetare tar initiativ och kommer med idéer som denna. För att ytterligare uppmuntra detta och visa vårt stöd dubblade företaget insatsen och 20 000 kr skänktes till Röda korsets akutinsamling till Filippinerna.

  Människor har förlorat allt – Så här kan din gåva hjälpa
  Filt – 20 kr
  Vattendunk 20 liter – 28 kr
  Hygienpaket – 95 kr
  Matpaket – 230 kr
  Shelterkit (verktyg och presenning) – 266 kr

  Även små summor kan göra en stor skillnad och vi vill uppmuntra alla att visa sitt stöd!

 • CANCERFONDEN
  CANCERFONDEN

  Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation som arbetar för att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer. Deras insamlade medel går till forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning.

  Sedan Cancerfonden grundades 1951 har de delat ut närmare 8 miljarder kronor till svensk cancerforskning och varje år finansierar de cirka 450 olika forskningsprojekt. Cancerfonden är den enskilt största finansiären av svensk cancerforskning.

  Key Solutions är stolta över att vara företagsvän till Cancerfonden varje år, och stödja denna viktiga forskning!

 • WWF
  WWF

  Världsnaturfonden WWF är med sina närmare fem miljoner supportrar en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med projekt i mer än 100 länder. WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen genom att bevara världens biologiska mångfald, verka för att förnybara naturresurser används på ett hållbart sätt och minska föroreningar och ohållbar konsumtion.

  Key Solutions instämmer med WWF om att företag självklart ska vara en positiv och drivande kraft i kampen för en hållbar utveckling. Merparten av världens stora däggdjur är utrotningshotade. Våra hav är på randen av att bli utfiskade. Den globala kött- och matindustrin leder till att världens skogar avskogas samt att marken utarmas och ofta förgiftas.

  Naturen kan inte försvara sig själv, vi måste stå upp för naturen och därigenom även oss själva för i slutändan är det vi som drabbas. Vi är extremt tacksamma över det arbete som WWF utför världen över och att vi har möjligheten att ge vårt stöd som företagsvän. Vi hoppas att andra ska följa vårt exempel i denna viktiga kamp som berör oss alla, hjälp WWF att göra en skillnad så att kommande generationer får uppleva en värld som lever.

 • SOS BARNBYAR
  SOS BARNBYAR

  Alla barn har rätt till en trygg uppväxt med kärleksfulla vuxna omkring sig. SOS Barnbyar tar hand om barn som har förlorat sina föräldrar – men arbetar även förebyggande för att barn inte ska behöva bli övergivna.

  Genom deras familjestärkande program stödjer de familjer som pressas av t.ex. fattigdom och sjukdom att hålla ihop och ta hand om sina barn på ett bra sätt. Programmen skräddarsys efter familjers specifika situation och behov. Det kan exempelvis handla om att ge mikrolån eller stöd till utbildning så att familjen kan lyfta sig ur fattigdom, eller att ge bidrag till mediciner och sjukvård. Målet är att familjen ska hålla ihop och på sikt kunna stå på egna ben, så att de kan ge sina barn en trygg och kärleksfull uppväxt.

  Oavsett om de hjälper föräldralösa barn att få ett nytt hem, eller stöttar utsatta barn och deras familjer, så är ledstjärnan i arbetet att alla barn ska få växa upp i en familj. Varje år hjälper de hundratusentals barn att få en trygg barndom med en mamma att krama och syskon att leka med.

  På initiativ av en medarbetare startade Key Solutions i oktober 2014 ett fadderbarnsprojekt där vi uppmuntrade våra medarbetare att bli faddrar till varsitt barn via SOS barnbyar. Projektet möttes av stor positivitet från medarbetarna som nu stöder varsitt fadderbarn.

 • LÄKARE UTAN GRÄNSER
  LÄKARE UTAN GRÄNSER

  Läkare Utan Gränser eller Médecins Sans Frontières (MSF) startades 1971 i Paris av en grupp unga franska läkare och journalister. De ansåg att det behövdes en oberoende medicinskt hjälporganisation.

  Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. De bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

  Totalt bidrog våra medarbetare med 10.000 SEK till Läkare Utan Gränser/ Médecins sans Frontières (MSF Sweden).

 • ROSA BANDET
  ROSA BANDET

  Varje år får cirka 8 000 kvinnor i Sverige beskedet att de har bröstcancer. Det betyder att 21 kvinnor varje dag får höra: Du har cancer. Idag behöver ett sådant besked inte längre uppfattas som en dödsdom.

  Det har skett stora framsteg inom diagnostik, vård och behandling under de senaste decennierna, som ger stort hopp inför framtiden. Men trots framstegen inom forskning och behandling så dör 1 500 kvinnor varje år i bröstcancer i Sverige, det innebär att var 6:e timme avlider en kvinna av bröstcancer.

  Key Solutions Rosa Bandet-kampanjen oktober 2014 är nu genomförd! 3136 Likes har vi fått denna månad, otroligt kul tycker vi. Men vi tyckte att 3136 kr kändes lite för lite. Så vi DUBBLADE det och skänkte 6272 kr istället till Rosa Bandet för oktober 2014. Tillsammans gör vi världen lite bättre. Tack för alla era likes och ert stöd!

 • UNG CANCER
  UNG CANCER

  Key Solutions hjältar startade en alldeles egen tradition, och gjorde pärlarmband till förmån för Ung Cancer. Vi är jättestolta över att ha så engagerade, initiativrika medarbetare! 500 personer besökte Ung Cancer den söndagen, och visade hur stor skillnad vi alla kan bidra till att göra.

  Ung Cancers uppgift är att förbättra unga vuxna cancerdrabbades levnadsvillkor. Med det menar de att unga vuxna cancerpatienter inte bara ska överleva, utan även ha ett riktigt bra liv. Ung Cancer jobbar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för unga cancerdrabbade både under och efter sjukdomstiden. De arbetar också för att unga vuxna anhöriga till cancerdrabbade ska få bästa möjliga stöd och hjälp.

  Pärldag
  Key Solutions hjältar startade en alldeles egen tradition, och gjorde pärlarmband till förmån för Ung Cancer. Vi är jättestolta över att ha så engagerade, initiativrika medarbetare! 500 personer besökte Ung Cancer den söndagen, och visade hur stor skillnad vi alla kan bidra till att göra.

 • KURDISKA LÄKARSÄLLSKAPET
  KURDISKA LÄKARSÄLLSKAPET

  Kurdiska läkarsällskapet i Sverige, KLS, är en partipolitisk obunden och demokratisk organisation. Den representerar Kurdistans läkare i Sverige.

  1.5 miljoner människor är på flykt undan IS (ISIS). Det pågår en humanitär kris i Kurdistan främst i städerna Shingal och Kobane. Människor har förlorat allt och behoven är stora. KLS samverkar med andra kurdiska organisationer för att samordna humanitär hjälp till befolkningen.

  På initiativ av en av våra medarbetare startades på Key Solutions en särskild insamling för att bistå de tiotusentals människor som har flytt från Kobane p.g.a. attackerna från IS (ISIS).

  Totalt bidrog våra medarbetare med 15.000 SEK till Kurdiska läkarsällskapet i Sverige, Kurdish Medical Association in Sweden. Alla pengar kommer oavkortad att användas för humanitär hjälp till flyktingarna.

 • RIDE OF HOPE
  RIDE OF HOPE

  Kurdiska läkarsällskapet i Sverige, KLS, är en partipolitisk obunden och demokratisk organisation. Den representerar Kurdistans läkare i Sverige.

  1.5 miljoner människor är på flykt undan IS (ISIS). Det pågår en humanitär kris i Kurdistan främst i städerna Shingal och Kobane. Människor har förlorat allt och behoven är stora. KLS samverkar med andra kurdiska organisationer för att samordna humanitär hjälp till befolkningen.

  På initiativ av en av våra medarbetare startades på Key Solutions en särskild insamling för att bistå de tiotusentals människor som har flytt från Kobane p.g.a. attackerna från IS (ISIS).

  Totalt bidrog våra medarbetare med 15.000 SEK till Kurdiska läkarsällskapet i Sverige, Kurdish Medical Association in Sweden. Alla pengar kommer oavkortad att användas för humanitär hjälp till flyktingarna.

 • VÄSTERÅS MOT CANCERN
  VÄSTERÅS MOT CANCERN

  Key Solutions kan stolt berätta att vår avdelningen för välgörenhet, Key Care, nu utökar sitt ideella engagemang genom ett samarbete med Västerås mot Cancer tillsammans med NHL-stjärnan Mikael Backlund.

  Mikael Backlund med ursprung i Västerås spelar idag centerforward för NHL-laget Calgary Flames och har valt att under sin semester engagera sig ideellt för att hjälpa Barncancerfonden i Sverige samla in pengar. Läs mer på vasterasmotcancern.se >>

  Det hela började med ett initiativ från en av våra medarbetare som uppmärksammade denna fantastiska organisation. Vi hoppas på ett gynnsamt samarbete för ett gott ändamål!

  Tillsammans gör vi världen lite bättre. Vi kämpar för livet!

 • SHARETHEMEAL
  SHARETHEMEAL

  ShareTheMeal är ett initiativ från United Nations World Food Programme (WFP). WFP är världens största humanitära organisation som kämpar mot hunger. Varje år så hjälper WFP 80 miljoner människor med hjälpsändningar i runt 80 länder. Appen ShareTheMeal gör det enkelt för alla att hjälpa till att stoppa världshungern, genom att lägga upp bilder på dina måltider och samtidigt skänka pengar. Genom att bidra med så lite som 0,5 $ så kan du ge mat till ett barn under en hel dag!

 • UNICEF
  UNICEF

  FN:s barnfond, UNICEF, arbetar för barns rättigheter och för att skapa långsiktiga förändringar för barns bästa i alla länder. Unicef har 36 så kallade nationalkommittéer och de finns i de rika länderna och arbetar för att:

  • Samla in pengar till Unicefs internationella utvecklingsarbete, eftersom insatserna för barnen är helt beroende av frivilliga bidrag från privatpersoner, företag, organisationer och regeringar,
  • Påverka beslutsfattare för att skapa förändring i till exempel lagstiftning och bilda opinion i barnrättsfrågor
  • Informera och utbilda om barns situation, barnkonventionen och Unicefs arbete för barns rättigheter.

  Över hela världen kämpar Unicef i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar för att varenda unge ska få den barndom som de har rätt till. Key Solutions bidrar till att skapa en bättre värld för barn genom att stödja Unicef med deras gåvopaket som en julklapp till alla medarbetare.

We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!