Över 50 000 följare i sociala medier
Sv
Över 50 000 följare i sociala medier

Key Solutions har nu över 50 000 följare i sina sociala plattformar. Genom sociala medier sprider företaget sin kultur och inspirerar andra med positiv energi. Detta har bland annat resulterat i att flera nya talangfulla medarbetare hittat till Key Solutions.

Key Solutions bestämde sig tidigt för att använda sociala medier som ett centralt inslag i företagets kommunikationsstrategi. Genom att låta omvärlden få en inblick i företagets kultur och värderingar har Key Solutions lyckats skapa en hängiven följarskara. Aktiviteten i sociala medier har även varit en faktor för att locka nya talangfulla medarbetare.

Frida Haglund, Projektledare och ansvarig för sociala medier på Key Solutions beskriver vad hon anser ligger bakom det starka engagemanget:

– Key Solutions har tidigt haft en tydlig strategi som vi hållit fast vid gällande vilka plattformar vi vill använda och vilka budskap vi vill förmedla. Det ska framgå hur det är att jobba hos oss samtidigt som vi också vill inspirera andra företag, bland annat genom de hållbarhetsprojekt vi bedriver med syftet att göra världen till en bättre plats.

Innehållet varierar något mellan de olika kommunikationskanalerna, exempelvis innehåller TikTok mer humor, samtidigt som den röda tråden och företagets budskap är samma. Via sociala medier berättar Key Solutions om företagets kultur och värderingar, exempelvis i form av de olika välgörenhetsprojekt som bedrivs såsom
Key Growth.

I samband med att TikTok lanserades var Key Solutions snabba med att etablera sig på plattformen. Key Solutions TikTok-konto blev sedan populärt bland många utomstående såväl som medarbetare. På sitt konto beskriver Key Solutions sig själva som “Sveriges roligaste arbetsplats - enligt oss”, och följarna får bland annat ta del av hur vardagen ser ut på företagets kontor. Ofta har är inläggen vinklade utifrån ett humoristiskt perspektiv för att inspirera och sprida god stämning.

Frida Haglund berättar vidare om vad hon tror varit anledningen till att Key Solutions fått så många följare:

– Vi har lyckats skapa ett eget community på våra sociala plattformar där det är kul att följa Key Solutions medarbetare och ta del av olika projekt vi jobbar med. Som följare får du hänga med bakom kulisserna och du ges en unik inblick i vår företagskultur. Dessutom publicerar vi ofta inlägg med en relaterbar och lättsam och vinkel, vilket bidrar till att skapa ett stort engagemang bland våra följare.

De sociala plattformarna har vid flera tillfällen visat sig vara ett bra sätt att hitta nya medarbetare.

– Det är fantastiskt att se hur flera talanger hittat till oss via kanaler som TikTok och Instagram. Troligtvis hade vi inte kommit i kontakt med dessa personer om det inte vore för våra sociala medier. Flertalet duktiga medarbetare har tagit första steget in i organisationen på det sättet, vilket vi är väldigt glada och tacksamma över, avslutar Frida.

Om Key Solutions

Key Solutions arbetar med sälj- och marknadsföringslösningar med fokus på kvalité, försäljning, resultat och varumärkesbyggande. Koncernen består av över 200 medarbetare som dagligen hjälper några av Sveriges största och mest välkända företag. Key Solutions har lokala kontor i Stockholm, Göteborg och Västerås, med planer på utlandsexpansion under år 2023.

Följ oss i våra sociala medier

TikTok – keysolutionsse

Instagram – keysolutionsse

LinkedIn – Key Solutions AB

YouTube – keysolutionsab

Facebook – KeySolutionsSE

Läs mer om Key Solutions

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!