Förlängt samarbete med mödrahemmet Abrigo Raihna Silvia i Rio De Janeiro
Sv
Förlängt samarbete med mödrahemmet Abrigo Raihna Silvia i Rio De Janeiro

Vi inleder året med den positiva nyheten att vi förlänger samarbetet med mödrahemmet Abrigo Raihna Silvia i Rio de Janeiro. Samarbetet sträcker sig tillbaka till år 2019 då vi första gången besökte mödrahemmet i Rio bestående av ensamstående mammor med deras barn som efter olika omständigheter försöker kämpa sig tillbaka in i samhället.

Under våren 2019 besökte vi barnhemmet i hopp om att kunna vara med och bidra till en positiv förändring och levnadsstandard för mammorna och deras barn. Innan besöket stod projektets syfte klart, vi skulle etablera en köksträdgård i anslutning till barnhemmet. Sagt och gjort, tillsammans åkte vi ner och invigde Key Garden som så småningom skulle skörda en hel frukt- och grönsaksträdgård vilket skulle lära barnen att odla och ta hand om de frukter och grönsaker som växer fram.

”Rio gav perspektiv på livet! Det har nog inte gått en dag sen vi kom hem utan att ha tänkt på hur andra människor kan ha det. Hur bra vi har det och hur tacksam man ska vara över de förutsättningar vi har. Över att vi alla har möjligheter för att lyckas med precis vad vi vill om vi verkligen vill, medan andras talang går till spillo på grund av förutsättningar. Istället för att vara missunnsam andra så var glad för andra. Det vi tar för givet, så som mat och tak över huvudet eller att kunna gå till jobbet, kämpar andra med varje dag. Ta vara på de möjligheter som finns, andra lever för att överleva och hade gjort allt för att få det vi har. Jag kan bara komma fram till en sak – det är bara en slump att födas där vi föds, var tacksam.” - Alexandra Wadström, Sales Manager på Key Solutions

Efter vårt arbete med Key Garden kände vi att det fanns mer att göra. Tillsammans ville vi därför skapa ett långsiktigt samarbete för att fortsätta stötta Abrigos viktiga arbete. Vi beslutade om att fortsätta utvecklingen av barnhemmet och valde därför att bistå verksamheten med medel för att kunna installera solpaneler.

Idag är ca 76% av landets elproduktion baserad på vattenkraft. Men den torka som har drabbat landet senaste tiden har orsakat en stor minskning i energiproduktionen, vilket slagit hårt mot ett samhälle med redan begränsade resurser. Med ett snitt på 11 soltimmar per dygn så är förutsättningarna för användning av solpaneler optimala.

Fördelarna med solpaneler är många, utöver att man skapar en säkrare energitillförsel anpassat för landets klimat så blir det också ett sätt att sänka kostnaderna. Det ökade användandet av solpaneler runt om i världen bidrar även till ett mer långsiktigt hållbart och miljövänligt samhälle.

Därför återupptog vi ett internt insamlingsarbete i hopp om att kunna genomföra detta projekt inom loppet av ett år. Senaste glädjenyheten är att vårt gemensamma insamlingsprojekt, kallat ”Reach Greatness Sunpark” äntligen nått sitt mål och har installerats!


Dessa solpaneler möjliggör för ensamstående mödrar och deras barn att kunna laga mat, duscha i varmvatten samt studera på kvällarna. Inte nog med det så bidrar det till en ökad trygghet när de rör sig runt sina hem på kvällstid. Detta är saker som kan tyckas vara självklara för oss i Sverige men som inte är det i hela världen, vilket är viktigt för oss att påminna oss om varje dag och inte ta för givet.” – avslutar Alexandra

Nu fortsätter vårt viktiga samarbete med Abrigo Rainha Silvia med ett nytt spännande projekt under våren 2022. Vi vill även tacka alla som visat ert stöd under denna resa, ni är fantastiska.

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något!

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!