Så premieras mjuka värden på en av Sveriges bästa arbetsplatser
Sv
Så premieras mjuka värden på en av Sveriges bästa arbetsplatser

Key Solutions har en lång tradition av att uppmärksamma mjuka värden på arbetsplatsen, i det dagliga arbetet såväl som vid interna galor. 2012 genomfördes Key Group Awards första gången, vilket är ett tillfälle för företaget att lyfta fram nämnvärda insatser och kulturbärare inom företaget.

 

– Vi började väldigt tidigt med att premiera mjuka värden. Då var det få inom branschen som gjorde detta, de flesta galorna handlade i stort sett uteslutande om priser som baserades på försäljningsresultat, prestationer och så vidare. Idag ser vi dock att flera tagit efter, vilket är väldigt kul och vi är stolta över att ha varit en del av denna positiva trend, säger Linnea Strand, Kommunikationsansvarig på Key Solutions.

 

Strategin att uppmärksamma mjuka värden har visat sig vara framgångsrik. Tidigare i år blev Key Solutions utsett till en av Sveriges och Europas bästa arbetsplatser för tionde året i rad av Great Place to Work, som står bakom världens största medarbetarundersökning och certifierar arbetsplatser.

 

– Här uppmärksammas du inte bara för produktivitet utan också för hur du är som kollega och medmänniska. På Key Solutions stöttar, peppar och lyfter vi varandra. När du jobbar hos oss så är du en del av organisationen, vilket innebär att vi både växer och tar oss an utmaningar tillsammans, fortsätter Linnea.

 

I samband med Key Solutions 10-årsjublieum 2017 instiftades ett nytt pris på Key Group Awards. Namnet på utmärkelsen är inspirerat från fotbollen där lagets playmaker och stjärna ofta omnämns med samma siffra – Key Nummer 10. Personen som får priset är en förebild som alltid föregår med gott exempel. Vinnaren har stått för extraordinära insatser, både vad gäller försäljning men också inom personlig utveckling och genom sin attityd. Key Nummer 10 är en medarbetare som på sitt alldeles egna sätt ger av sitt hjärta till sina kollegor och till företaget för att det ska uppnå nya framgångar.

 

Tidigare vinnaren Alexandra Wadström berättar om hur det var att tilldelas utmärkelsen:

– Key Nummer 10 det finaste priset jag har fått. Utmärkelsen symboliserar de saker du gör som alla kanske inte alltid ser men som är avgörande för organisationen. Det handlar snarare om hur du påverkar människor i din omgivning och vilka saker på arbetsplatsen som bidrar till hållbara resultat. Priser som annars handlar om hårda värden där du bedöms på din produktivitet men i detta fall är det hur du är som person och dina kollegor som står i fokus, därför känns det extra betydelsefullt. När vi gör bedömningar är detta lika avgörande som resterande arbete – det kretsar inte bara kring resultat, utan också hur du tar hand om dina medmänniskor.

 

Innebörden av att vara en god medarbetare i Key Solutions är att man inte bara är på arbetsplatsen för sin egen vinning utan för att stötta hela teamet – sina kollegor och företaget.

 

– Det är fantastiskt att jobba på en arbetsplats där folk har ett driv att lyfta personer i sin omgivning och göra det ”lilla extra”! Avslutar Linnea.

 

Om Great Place to Work

Great Place to Work har över 30 års erfarenhet av arbetsplatsstudier där de mäter organisationskultur och medarbetarnas upplevelse. Institutet utför världens största medarbetarundersökning, certifierar och rankar arbetsplatser över hela världen. Certifieringen genom Great Place to Work ger en kvalitetsstämpel och intygar att organisationen är en seriös aktör med en god arbetsmiljö.

Läs mer om Great Place to Work

 

Vill du också bli en del av vårt team? Läs mer

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!