Key Solutions anlitar Världens bästa Mentor för att öka kompetensen hos sina medarbetare
Sv
Key Solutions anlitar Världens bästa Mentor för att öka kompetensen hos sina medarbetare

Key Business School är namnet på Key Solutions stora interna utbildningssatsning. Sedan en tid tillbaka har den professionella coachen Caxton Njuki varit med och utvecklat utbildningsplattformen till nästa nivå.

Vi tog oss en pratstund med Caxton för att höra om hans syn på arbetet med den nya utbildningsplattformen för Key Business School. Caxton, som nyligen blev utsedd till världsmästare i mentorskap (Mentor of the Year Award), har medverkat i flera sammanhang med Key Solutions. År 2017 var Caxton för första gången konferencier på Key Group Awards, Key Solutions gala som uppmärksammar framgångar inom företaget. Sedan dess har relationen utvecklats och fördjupats.

– Eftersom vi delar lika värderingar och målbilder så blev nästa steg att vara ambassadör för företaget. Jag är otroligt stolt över att få vara det till alla fantastiska medarbetare som ligger bakom att Key blivit utsedda till en av Europas bästa arbetsplatser 10 år i rad enligt Great Place to Work. För mig innebär rollen som ambassadör att jag är ett ansikte utåt för företaget. Det är personerna i företaget som är det viktiga och jag vill att de ska känna att ”det där är vår ambassadör – en person som står för det vi gör”.

Caxton har en bakgrund inom idrott, ledarskap och kommunikation och hans erfarenheter har format utbildningens pedagogik. Arbetet med den nya utbildningsplattformen har präglats av prestigelöshet, vilket gjort att han fått använda sina erfarenheter fullt ut.

När jag kom in i projektet fick jag frågor som ”hur skulle du vilja göra?”, ”hur jobbar du med dina atleter och får dem att bli vinnare?”. Jag fick lägga min touch på det och till exempel ha ”medgång och motgång” som ett inslag i utbildningen. Det finns ingen idrottare som når toppen utan att lära sig att förlora och hantera motgångar. Sådant ingår och det gäller att lära sig hur man tacklar det. Detta översätter vi till medarbetarnas värld i Key Solutions. Det kan vara säljare som inte lyckas sälja så bra eller har en tuff dag. Hur tacklar du det? Vilka bilder och verktyg har du för att klara av dagen och inte ge upp?

Caxton beskriver att det han vill uppnå med utbildningen är att alla medarbetare ska få de bästa förutsättningarna för att utvecklas som individer och lyckas med sina framtida projekt och för det krävs det kvalitet i förberedelserna. Medarbetarna kommer att utmana sig själva oavsett vilka förkunskaper de har.

– Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller världsmästare, det finns saker som du hela tiden behöver jobba med. Även om du är världsmästare behöver du jobba med att axla motgångar.

Företagets konkurrenskraft har inte varit drivkraften bakom utbildningssatsningen, utan det har varit att skapa den bästa miljön för medarbetarna så att de kan blomstra som personer och i sina uppdrag. Genom att fokusera på medarbetarna skapar det i sin tur positiva resultat som gör att företaget kan fortsätta växa. – Det här är en kultur i Key Solutions. Alla i företaget fattar att ”jag står här som vinnare på grund ut av min omgivning”, och det tycker jag är väldigt häftigt! Det kopplar jag ihop med den familjära stämningen i företaget – om du är en del av familjen så bryr man sig om dig som person, att du ska må bra. I stället för att göra som många företag som enbart tittar på vad medarbetarna gör för att öka konkurrenskraften. De glömmer bort personalen, det som är viktigast – hjärtat och pulsen.

Caxton avslutar pratstunden med att lyfta mångfalden i Key Solutions, där han tycker att företaget särskiljer sig från många andra.

– Vi har människor med olika bakgrunder, kulturer och etnicitet. Vilket skapar en härlig mix och gör att vi blir otroligt starka.

Om Key Business School
Som anställd i Key Solutions blir du en del av den interna utbildningssatsningen Key Business School. Genom utbildningen lär sig medarbetarna grunderna inom försäljning och projektledning samtidigt som de ges möjligheten att utvecklas på ett personligt plan. Läs mer om Key Business School

Om Great Place to Work
Great Place to Work har över 30 års erfarenhet av sina arbetsplatsstudier där de mäter organisationskultur och medarbetarnas upplevelse. Institutet utför världens största medarbetarundersökning, certifierar och rankar arbetsplatser över hela världen. 2022 blev Key Solutions utsedda till En av Europas bästa arbetsplatser för tionde året i rad. Läs mer om Great Place to Work

 

 

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!