Key Solutions förvärvar Nilsson & Köllerstedt
Sv
Key Solutions förvärvar Nilsson & Köllerstedt

Key Solutions AB (“Key”) har idag, genom sitt helägda dotterbolag Hembesök i Sverige AB, förvärvat 100 procent av aktierna i Markavtalsspecialisterna Nilsson & Köllerstedt AB. Bolaget omsatte 4,1 MSEK under 2021 med ett EBITDA-resultat om 994 TSEK. Nilsson & Köllerstedt förväntas under 2022 generera en nettoomsättning om 9,2 MSEK samt bidra med ett EBITDA-resultat om cirka 2 MSEK till Hembesök i Sverige AB. Köpeskillingen erläggs med en kombination av kontanter och nyemitterade aktier i bolaget.

Den strategiska logiken är tydlig och genom förvärvet stärker vi koncernens erbjudande med en helhetslösning för försäljning, projektering och markavtal – vilket är av stor betydelse i utvecklingen för koncernen. Nilsson & Köllerstedt är en perfekt match kulturellt och kompetensmässigt – vi hälsar teamet varmt välkomna till Key” säger Karvan Guldstierna, Managing Partner, Key Solutions

Bakgrund och motiv
Nilsson & Köllerstedt startades 2016 och har utvecklats till Sälj- och Markavtalsspecialister.

Bolaget möjliggör effektiva infrastrukturaffärer genom att bistå företag med specialkompetens inom tillståndshantering och markavtal. Företaget arbetar med försäljning av fiber till stadsnät, tomtprojektering och markavtal. Läs mer på nilssonkollerstedt.se.

Det känns riktigt kul! Att vara en del av Key Solutions ger oss otroligt mycket. Vi har redan åstadkommit resultat som är fantastiska givet den korta perioden. Vi har märkt att när vi jobbat i Key så finns det inte riktigt några begränsningar. Det ska bli sjukt spännande att se vart vi är om fem-tio år!” säger Sebastian Nilsson, medgrundare, Nilsson & Köllerstedt AB.

Utökat kunderbjudande
Hembesök i Sverige AB är den enhet inom Key-koncernen som bistår infrastrukturbolag med sälj- och markavtalshantering. Det finns ett ökat behov på marknaden och förvärvet fyller därmed en strategiskt viktig funktion för att bredda Key Solutions utbud. Förvärvet innebär också att Nilsson & Köllerstedt får utökade möjligheter att växa och göra större satsningar än tidigare.

”Vi vill dels ta oss an fler uppdrag när det kommer till renodlat dörrknackande för att sälja fiberanslutningar, aktivera bredbandskunder och så vidare. Men också att ta ett större helhetsansvar kring affären genom att sköta arbetet med tillstånd, projektering med mera för våra kunder. Vi vill vidga våra vyer som markavtalsbyrå – dels genom att få fler uppdragsgivare men också mot andra affärsben.” säger Maximilian Köllerstedt, medgrundare, Nilsson & Köllerstedt AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Linnea Strand
Kommunikationsansvarig, Key Solutions
E-post: linnea@keysolutions.se

Information om Key Solutions
Key Solutions koncernen består idag av över 200 ambitiösa medarbetare som dagligen hjälper några av Sveriges största och mest välkända företag med kvalificerade och kompletta sälj- och marknadsföringslösningar. Varje månad är Key Solutions medarbetare i kontakt med fler än 250.000 kunder.

Företaget har 10 år i rad blivit utsedda till En av Sveriges bästa arbetsplatser av Great Place to Work Institute. Key Solutions har idag lokala kontor i Stockholm, Göteborg och Västerås med planer på utlandsexpansion under år 2023.

För mer information, se Key Solutions hemsida www.keysolutions.se.

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!