Key Garden planteras i Rio de Janeiro, Brasilien
Sv
Key Garden planteras i Rio de Janeiro, Brasilien

Som en del i den interna välgörenhetsstiftelsen Key Care startade Key Solutions under 2019 ett samarbete med Abrigos Mödrahem i Rio de Janerio. En verksamhet vars syfte är att hjälpa övergivna kvinnor och barn från den utsatthet och fattigdom som råder i Rio de Janerios kåkstäder. Tillsammans samlade Key Solutions medarbetare in hela 65 000 kronor till förmån för verksamheten.



Till Abrigos arbete hör också en förskola. En förskola vars omgivning tidigare var svårt drabbat av en regnkatastrof. Under Key Solutions besök på Abrigo tog man de första spadtagen till Key Garden, den köksträdgård som numera omger förskolan. En köksträdgård där barnen nu är delaktiga i allting från plantering till att de får lära sig hur man tar tillvara på de färdiga frukter och grönsaker som odlas.


Rio gav perspektiv på livet! Det har nog inte gått en dag sen vi kom hem utan att ha tänkt på hur andra människor kan ha det. Hur bra vi har det och hur tacksam man ska vara över de förutsättningar vi har”, säger Alexandra Wadström, Sales Manager Trainee på Key Solutions.

En av grundarna till mödrahemmet berättar stolt om den resa de har gjort och om filosofin som går ut på att hjälpa dessa barn och mammor genom att förse dem med rätt förutsättningar i form av kunskap och utbildning för att de sedan i förlängningen ska ha möjligheten att kunna skapa sig ett självständigt och bra liv.



Det vi gör ligger väldigt i linje med vad jag tror att ni vill göra, där det inte bara handlar om att sälja och producera utan det handlar om att kunna göra världen effektivare och bättre för människor som vi möter”, säger Stefan Martinsson, grundare av Abrigo de Reinha.



Key Care är Key Solutions interna välgörenhetsstiftelse där man genom initiativ från kunder och medarbetare driver projekt som är avsedda att göra skillnad för vår planet. Tillsammans har man finansierat nästan en halv miljon kronor till olika välgörenhetsprojekt.

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!