Från medarbetarnas perspektiv: Så formas en unik företagskultur
Sv
Från medarbetarnas perspektiv: Så formas en unik företagskultur

För tolfte året i rad har Key Solutions blivit utsedda till en av Sveriges & Europas bästa arbetsplatser av Great Place to Work. I denna artikel lyfter vi fram delar av resultat som framkommit genom certifieringen och ger dig en inblick i hur det är att arbeta i Key Solutions.

Great Place to Work är en organisation som i över tre decennier arbetat med att följa upp och  utvärdera arbetsmiljön hos företag runtom i Europa. För att erhålla en certifiering av Great Place to Work måste en arbetsplats ha en god arbetsmiljö där de visar att de aktivt främjar trivsel, gemenskap och utvecklingsmöjligheter för sina medarbetare.

Processen för att bli certifierad innefattar deltagande i en omfattande medarbetarundersökning där Great Place to Work utvärderar organisationskulturen och medarbetarnas upplevelser. För att kvalificera sig måste minst 70 procent av medarbetarna ange att de anser arbetsplatsen vara utmärkt. Det krävs även att företaget genomför en Culture Audit där de beskriver sina ledarskapsmetoder och värderingar, samt en Culture Brief som innehåller demografisk information och medarbetarstatistik.

 

Återkommande aktiviteter bygger gemenskap och sammanhållning

I undersökningens resultat framgår det att många medarbetare lyfter återkommande aktiviteter som en viktig faktor för trivseln och sammanhållningen på arbetsplatsen. Olika aktiviteter fyller olika behov, samtidigt som de har gemensamt att de bidrar till att stärka företagskulturen.

Ett exempel är Key Group Awards, en årlig gala där Key Solutions hyllar framgångar från föregående år. Galan delar ut resultatbaserade priser som ”Årets Säljare” och ”Årets Kvalité”, samtidigt som den även lägger ett fokus på mjuka värden med priser som ”Årets Glädjespridare” och Årets Teamplayer. Detta är ett sätt att inte bara erkänna prestationer, utan också främja positiva värderingar.

Ytterligare exempel på återkommande aktiviteter är företagets månadsmöten vars syfte bland annat är att bidra till ökad öppenhet och att förbättra samarbetet. Avslappnade sportaktiviter som korpenfotboll och interna fotbolls- och volleybollturneringar stärker lagandan och bidrar till en positiv energi på arbetsplatsen. Årliga coach-konferenser utgör i sin tur möjligheter att utveckla ledarskapet och innovationsförmågan i organisationen.

I medarbetarundersökningen besvarar medarbetarna hur väl de instämmer i påståenden inom olika områden, exempelvis jämlikhet, samverkan och engagemang. Resultatet från undersökningen utgör ett bra underlag för att utvärdera och förbättra företagets arbetsmiljöarbete. Det bidrar med insikter, både vad gäller vilka områden som är starkast och var det finns förbättringsbehov.

Medarbetarberättelser

För att ge en personlig inblick i hur det är att arbeta i företaget, frågade vi några medarbetare om vad de skulle säga utmärker Key Solutions som arbetsplats.

Hanna, Senior Coach Trainee, 2 år på arbetsplatsen:
”Sen jag började jobba på Key så har jag insett att det finns inga gränser på hur långt man kan gå. Den enda som avgör är du själv. Key satsar verkligen på sina medarbetare och arbetar alltid mot att förbättra verktygen och förutsättningarna som finns för att man ska kunna lyckas.”

Mibrak, Head Coach Trainee, 3 år på arbetsplatsen:
"Orden räcker inte till för att beskriva den enorma tacksamhet jag känner över att vara en del av Key. Det är inte bara ett jobb; det är en väg mot förverkligandet av stora drömmar och mål i livet.”

Matilda, Senior Coach Trainee, 1,5 år på arbetsplatsen:

”Det jag uppskattar mest med Key Solutions är det sätt som alla ständigt pushar, peppar, hjälper och engagerar sig i varandra, oavsett titel eller projekt. Det är en sådan positiv stämning att oavsett var man är på kontoret eller vem man pratar med känner man sig sedd och lyssnad på.”

 

Vill du också bli en del av Key Solutions?

Besök Key Solutions karriärsida på jobb.keysolutions.se för att se lediga tjänster och fördjupa dig i vad det innebär att arbeta i företaget.

Om Great Place to Work

Great Place to Work har över 30 års erfarenhet av arbetsplatsstudier där de mäter organisationskultur och medarbetarnas upplevelse. Institutet utför världens största medarbetarundersökning, certifierar och rankar arbetsplatser över hela världen. Certifieringen genom Great Place to Work ger en kvalitetsstämpel och intygar att organisationen är en seriös aktör med en god arbetsmiljö.
Läs mer om Great Place to Work

Om Key Solutions

Key Solutions arbetar med sälj- och marknadsföringslösningar med fokus på kvalité, försäljning, resultat och varumärkesbyggande. Koncernen består av över 200 medarbetare som dagligen hjälper några av världens största och mest välkända företag som bland annat Google, Telia, EON och Hedvig med sin kundtillväxt och har levererat över 1 miljon kunder.

Key Solutions har 12 år i rad blivit utsedda till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser av Great Place to Work Institute. Man har idag lokala kontor i Stockholm, Göteborg och Västerås och har nyligen påbörjat en internationell utlandsexpansion av verksamheten.
Läs mer om Key Solutions

 

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!