5 framgångsfaktorer för att skapa en prisvinnande arbetsplatskultur
Sv
5 framgångsfaktorer för att skapa en prisvinnande arbetsplatskultur

I förra veckan blev Key Solutions utsedda till En av Sveriges bästa arbetsplatser för tionde året i rad i Great Place to Works stora medarbetarundersökning. En central anledning till utmärkelsen är den positiva arbetsplatskultur som råder i organisationen.

Genom åren har Key Solutions uppmärksammats för sitt arbete med Employer Branding och bland annat mottagit hedersutmärkelsen Excellence Awards inom området. Ett pris som delas ut av Great Place to Work, den organisation som utför världens största medarbetarundersökning och arbetar med certifiering av arbetsplatser.

Key Solutions lägger stor vikt vid en god företagskultur och lyfter bland annat fram Årets kulturbärare som ett viktigt inslag för organisationen. Priset tilldelas en person som utmärkt sig i arbetet med att förbättra sin arbetsplatskultur. - Säger Karl Nizhad, Sales Director på Key Solutions.

Vad ligger bakom den framgångsrika arbetsplatskulturen på Key Solutions? Här är fem viktiga ingredienser:

·      Positiva morgonmöten. Varje morgon sker en genomgång av gårdagen där såväl små som stora insatser firas. Känslan som skapas under dessa möten kan medarbetarna sedan bära med sig under resten av dagen. Uppmärksammandet av insatser ger också inspiration och tips på idéer som kan användas i arbetet.

·      Key Business School. Företaget fokuserar på kompetensutveckling och erbjuder en arbetsplats för medarbetare med ett stort driv att utvecklas. I Key Solutions interna utbildningssatsning får medarbetarna kontinuerligt ta del av nya verktyg som hjälper dem att uppnå såväl karriärmässiga som privata mål. Key Business School stärker kunskaperna inom bland annat personlig utveckling, försäljning och ledarskap.
Läs mer om Key Business School

·      Internrekrytering till ledande positioner. Genom att alla ledare inom Key Solutions internrekryteras så skapas en rättvis arbetsplats med ökad uthållighet och inspiration för medarbetarna då alla i företaget ges likvärdiga möjligheter att rekryteras till ledande befattningar.

·      Key Care – Key Solutions interna välgörenhetsstiftelse. Key Solutions vill göra skillnad och bidra till att skapa en bättre värld. Genom Key Care kan företagets medarbetare och kunder engagera sig i projekt som hjälper människor i olika delar av världen. Deltagandet i de olika projekten ger medarbetarna en ökad känsla av stolthet över att kunna bidra för dem som behöver det mest. Stiftelsen har bland annat medverkat till att solceller installerats på ett mödrahem i Rio de Janeiro och donerat pengar till olika välgörenhetsprojekt.
Key Care - Key Solutions

·      Roliga & inspirerande aktiviteter på arbetsplatsen. Key Solutions tycker det är viktigt att företagets medarbetare har kul och trivs tillsammans med sina kollegor på jobbet. Därför arrangeras det regelbundet aktiviteter – exempelvis evenemang, tävlingar och konferensresor. Aktiviteterna bidrar till att skapa samhörighet och stärker relationen sinsemellan kollegor.


En god arbetsmiljö och nöjda medarbetare ger även gynnsam effekt på kundbemötandet. Detta har bland annat resulterat i att Key Solutions tidigare i år mottog kvalitetsutmärkelsen Trygg Kundkontakt av bransch- och intresseorganisationen Kontakta. Utmärkelsen används för att lyfta fram företag som är seriösa i kontakten med sina kunder, samt för att vägleda kunder och konsumenter till företag som bedriver en seriös kundservice och försäljning via telefon och digitala kanaler.
Läs mer om Key Solutions

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!