Nytt projekt under 2022 ska hjälpa brasilianska kvinnor ut på arbetsmarknaden
Sv
Nytt projekt under 2022 ska hjälpa brasilianska kvinnor ut på arbetsmarknaden

Key Solutions har en lång tradition av CSR-arbete för att göra världen till en bättre plats. Det finns ett stort engagemang bland medarbetarna och genom den interna välgörenhetsstiftelsen Key Care driver företaget projekt som syftar till att göra skillnad för människor i vår omvärld. Sedan flera år tillbaka samarbetar Key Solutions med mödrahemmet Abrigo Rainha Silvia i Rio de Janeiro. I det tredje gemensamma projektet Key Growth, som startar 2022, hjälper man mödrahemmets kvinnor ut i arbetslivet med målet att de ska kunna bygga ett självständigt liv.

Mödrahemmet i Rio arbetar med hemlösa och ensamstående mammor, där många levt i våldsamma relationer, och deras barn. Kvinnorna får hjälp att komma ut i samhället och bli självständiga i livet. Tanken är att stärka dem så att de kan stå på egna ben, försörja sina barn och att barnen ska växa upp i en trygg miljö. All fattigdom som finns i Rio de Janeiro, alla barn som lever på gatan och hamnar i dåligheter, börjar någonstans med mammorna till barnen. Därför är satsningar på mödrarna och deras situation nyckeln till förändring.

Projektet Key Growth syftar till att hjälpa ett antal kvinnor som bor på Abrigo Rainha Silvia ut i arbetslivet. Under tiden de bor på mödrahemmet erbjuds de utbildning, men utmaningen har varit att kvinnorna oftast helt saknar arbetslivserfarenhet. Det försvårar deras situation på arbetsmarknaden eftersom de flesta arbetsgivare kräver erfarenhet. Genom Key Growth får kvinnorna en väg in på arbetsmarknaden via provanställningar där Key Solutions står för deras månadslöner under denna tid. På så sätt kan kvinnorna skaffa sig arbetslivserfarenhet och förhoppningen är att de sedan ska kunna få fortsatt arbete på sina respektive arbetsplatser.

– För oss handlar det om att alltid ta saker till nästa nivå. Har vi möjlighet att göra någon annans liv till det bättre har det alltid varit en självklarhet för oss. Att få vara med och förändra dessa kvinnors liv och förhoppningsvis få många av dem att bli självförsörjande är ofattbart och otroligt fint. Jag ser så mycket fram emot uppföljningen kring detta initiativ, säger Sophie Sörkvist, projektledare på Key Solutions.

– Samarbetet inleds 2022 och vi kommer få löpande uppdateringar från både arbetsgivarna och mammorna själva. Vi ser med spänning fram emot denna satsning och tror att den kommer leda till positiva förändringar för många av kvinnorna på Abrigo, säger Sophie Sörkvist.

Samarbetet mellan Key Solutions och Abrigo Rainha Silvia inleddes 2019 och Key Growth är deras tredje gemensamma projekt. I tidigare projekt har Key Solutions bland annat hjälpt mödrahemmet att installera solpaneler, ”Reach Greatness Sunpark”. Brasiliens soliga klimat är som gjort för solceller och initiativet har gjort mödrahemmet självförsörjande på el, vilket sparar 100 000 kronor per år. De pengarna kan nu läggas på andra viktiga saker. Även en köksträdgård, Key Garden, har skapats i anslutning till förskolan som finns på Abrigo Rainha Silvia. Där får barnen lära sig plantera, sköta om och skörda grödor som de sedan kan göra mat av och äta tillsammans.

– Anledningen till att vi valde att samarbeta med just Abrigo Rainha Silvia är att våra verksamheter har mycket gemensamt. Det arbete som görs på mödrahemmet och på Key Solutions handlar inte bara om att sälja och producera utan snarare om att kunna göra världen effektivare och bättre för människor som vi möter. Att hela tiden växa och steg för steg utvecklas, säger Anders Bärring, styrelseordförande på Key Solutions.

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något!

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!