Great Place to Work® nominerar Key Solutions till europeiskt hederspris
Sv
Great Place to Work® nominerar Key Solutions till europeiskt hederspris

Den världsomspännande organisationen Great Place to Work® Institute etablerade sig år 2002 i Europa efter inbjudan från den Europeiska kommissionen. Sedan dess har de listat de bästa arbetsplatserna i Europa och i samband med detta även delat ut specialpriser till de företag som på ett särskilt sätt utmärkt sig bland världens bästa arbetsplatser.

För 2019 är temat ”Great Place to Work for all” där man vill lyfta fram organisationer som arbetar med just detta genom att dela ut hederspriset ”Caring for People” där Key Solutions är nominerade.

”Det är en otrolig ära att få representera Sverige och nomineras till ett så fint hederspris av en så väletablerad organisation som Great Place to Work. Vi arbetar dedikerat med att skapa en riktigt god arbetsplatsstolthet med glädje över vad man gör och tillit till sina kollegor och ledare.

Great Place to Work har utsett Key Solutions till en av Europas arbetsplatser flera år i rad och att bli nominerade för även detta otroligt hedrande”,
säger Anders Bärring, Styrelseordförande på Key Solutions.

För att kunna bli nominerad till hederspriset krävs det att man uppvisar goda resultat och kan visa på att man arbetar strategiskt inom det relevanta området. Det inkluderar bland annat omtanke för sina medarbetare och bra villkor för alla anställda inom organisationen.

Maria Grudén VD på Great Place to Work® Sverige berättar om varför Key Solutions blivit nominerade för hederspriset:

”Bland de bolag vi kollat på så var ingen tvekan om att Key Solutions har en unik syn på medarbetarskap. Det vi tagit del av är hur medarbetare upplever möjlighet till utveckling och trivsel på arbetsplatsen. Att det finns resurser att klara av sitt arbete, att man ser fram emot att gå till jobbet samt att organisationen har bra ledarskapsindex.”

Som grund för utvärderingen har Great Place to Work analyserat hur bolagen arbetar strategiskt och praktiskt inom området ”omtanke för medarbetare”. Det Key Solutions gör som sticker ut från mängden är att man investerar i saker som vanligtvis går bortom arbetsgivarens ansvar. Till exempel hjälp att köpa bostad, körkortsutbildning med intensivkurser och uppkörning samt medverkande vid studentfirande för blivande medarbetare. Genom att förenkla vardagen för sina medarbetare så mår de bättre på arbetet också.

”Generositet, personlig omtanke och eftertanke är de faktorer som vi granskat särskilt mycket i samband med nomineringen till hederspriset. Key Solutions är en organisation som höjer ribban för sina medarbetare genom att tillse en konsekvent positiv arbetsplatsupplevelse med omtanke för medarbetarna”, avslutar Maria Grudén

Om utvärderingen

Great Place to Works forskning visar att det finns en tydlig koppling mellan en tillitsfull arbetsplatskultur, medarbetarengagemang och lönsamhet. Det mest konkreta är den jämförelse Great Place to Work gör med börsnoterade bolag i USA. Denna kartläggning har gjorts sedan 1997 och visat på att de bästa arbetsplatserna presterar i snitt 3 gånger bättre än genomsnittet på marknaden.

Överlag så ligger svenska organisationer väl till i det europeiska sammanhanget vad gäller medarbetarupplevelse och en framgångsrik arbetsplatskultur. Av de 125 bolag som europeiska bolag som listas av Great Place to Work utgör 24 av dessa svenska bolag. Det anses vara ett tecken på att vi i Norden och Skandinavien prioriterar medarbetarglädje och arbetsplatskultur.

Om Great Place to Work® Institute

Great Place to Work® Institute är ett internationellt organisationsutvecklingsföretag som grundades i USA 1983. Företaget arbetar med att utveckla arbetsplatser och organisationer, är verksamma i 60 länder i hela världen och har cirka 700 anställda. Kundorganisationerna är både nationella och internationella, av alla storlekar och finns inom alla branscher. Några exempel på lokala och/eller internationella kundorganisationer är Microsoft, American Express, Google, SAP och SAS Institute.

Tillbaka Next Article