Våga göra annorlunda!
Sv
Våga göra annorlunda!

Key Solutions rekryteringsprocess ser lite annorlunda ut än många andra svenska företag. De fokuserar på kandidatens personlighet, glädje och ambitioner, istället för ett traditionellt CV och bakgrund.

Att vidga vyerna vid CV-läsningen gynnar inte bara Key Solutions och kandidaterna utan hela samhället. Att erbjuda jobb till de som inte har det bästa CV:t skapar möjligheter för individer som lätt hamnar utanför i samhället.

Det handlar inte om vart man kommer ifrån, utan vart man vill. Man behöver inte ha perfekt svenska eller bakgrund för att jobba hos oss. Vi söker de med rätt värderingar, ambitioner och viljan att komma långt i livet, resten lär man sig hos oss!
  Säger Anton Sörkvist, Sales Manager på Key Solutions.

En av Key Solutions supertalanger Basel hade bott i Sverige i 8 månader när han kom in på sin första intervju. Han hade inte perfekt svenska eller jobbat som säljare tidigare, men han hade drivet och viljan att komma långt.


- Det spelar ingen roll vad du har för bakgrund eller erfarenhet, det viktigaste är att de får ett bra första intryck av dig som person. De vill känna att du kan göra skillnad, säger Basel till tidningen Metrojobb när de hälsar på kontoret i Göteborg.


”Jag kommer ihåg när jag träffade Basel för första gången, han var otroligt inspirerande. Och jag kan med handen på hjärtat säga att han är en utav de finaste och mest inspirerande människorna jag har mött i mitt liv. Han är ett tydligt exempel på att allt är möjligt bara man har vilja och rätt attityd. Det finaste med att arbeta med rekrytering hos Key Solutions är att vi ser 
potentialen. Vi såg potentialen i Basel, vi såg vart han ville komma, inte var han var någonstans.” - säger Caroline Sjögren, Talangscout på Key Solutions.

Nu är Basel en av Key Solutions bästa säljare och har vunnit flera priser och resor inom bolaget. 
Läs mer om vår nytänkande rekrytering här.

Det handlar om hur mycket du vill investera. På den här korta tiden har jag utvecklats mycket, både privat och i arbetslivet. Jag jobbar hårt och är lojal mot jobbet. Det bästa med jobbet är allt stöd och utveckling företaget har gett mig. Varje dag får jag utvecklas med människor som gör mig bättre och starkare i det svenska samhället. De är som en andra familj.

Gå in 
här för att läsa hela artikel Metrojobb.se