Rekordår för svenska företag på Europalistan
Sv
Rekordår för svenska företag på Europalistan

Många svenska företag i toppen av EUROPAS Bästa Arbetsplatser 2017
Den 8 juni samlades europeiska företagsledare och experter för att kora Europas Bästa Arbetsplatser 2017. Totalt 2 340 företag med 1.5 miljoner medarbetare har deltagit i Europas största arbetsplatsstudie som genomförs av konsultbolaget Great Place to Work.

Svenska företag fortsätter att briljera och hela 18 stycken kvalar in på den europeiska listan där de 125 bästa arbetsplatserna i Europa listas. Det svenska IT-tjänsteföretaget Cygni toppar för tredje gången listan över små och medelstora organisationer (50–500 medarbetare). Under torsdagskvällen mottogs utmärkelsen av Cygnis VD Jon Persson under pompa och ståt på den europeiska galan i Paris.

Studien visar att den centrala drivkraften för ett företags konkurrenskraft är medarbetarens personliga upplevelse av tillit i relationen till sin chef och sina kollegor vilket i sin tur skapar en högre grad av engagemang i arbetet. Ett nyckeltema för organisationer som skapar en högre grad av engagemang är att det finns en tydlig strategiskt plan på plats för att driva insatsen. Här är ledarskapet en central ingrediens. Speciellt ledare som lyssnar på medarbetare, har en öppen dialog och som gör medarbetare delaktiga i beslutsfattandet lyckas bättre än andra. Detta bidrar till en organisation som har en högre grad av effektivitet och innovation och i förlängningen därmed bättre affärsresultat. En annan viktig aspekt av ledarskap som framgår av studien handlar om etik och rättvisa som till exempel konsekvens mellan ord och handling och likvärdig behandling av medarbetare.

”Sverige utmärker sig på listan över Europas bästa arbetsplatser. Som en liten nation i det europeiska sammanhanget är det fantastiskt att se 18 bolag i toppen. Sverige har en lång tradition av tillitsfrämjande ledarskap och lyckas därför bättre än många andra länder att skapa delaktighet och involvering på sina arbetsplatser.” säger Maria Grudén, VD för Great Place to Work® i Sverige

De svenska företagens placeringar på bland Europas Bästa Arbetsplatser 2017 Kategori Små & Medelstora (50-500 anställda): - Cygni (1) - Key Solutions AB (6) - Bostads AB Mimer (15) - Centiro Solutions (22) - Iterio (23) - Frontit (30) - JSC IT-Partner (31) - Findwise (39) - Navigio (40) - Forsen (42)

Tillbaka Next Article
We Use Cookies
Our website uses cookies to ensure you get the best experience while you’re here!